Zprávy naznačovaly, že by Apple mohl brzy vydat iPhone bez fyzického slotu pro SIM kartu, a pokud je to přesné, Apple by se podle bývalého viceprezidenta Tonyho Fadella vrátil zpět k původní myšlence Steva Jobse.



Fadell měl nedávno rozhovor s novinářkou Joannou Sternovou na speciální akci v Muzeu počítačové historie, aby propagoval jeho novou knihu Build: An Unorthodox Guide to Making Things Worth Making, a během rozhovoru Fadell prozradil, že Steve Jobs chtěl, aby ‌iPhone‌ byl zařízení, které neobsahuje slot na SIM kartu. Namísto spoléhání se na mobilní technologii GSM se Jobs zjevně více zajímal o použití CDMA a citoval použití technologie Verizon, která umožňuje telefonům připojit se přímo k síti operátora. Ve skutečnosti Apple nakonec vydal ‌iPhone‌ bez slotu na SIM kartu, ale až v lednu 2011, kdy uvedl CDMA verzi iPhone 4 pro síť Verizon. Slot pro SIM kartu se vrátil na ‌iPhonu‌ 4S.

Na konci minulého roku brazilský web Blog do ‌iPhone‌ tvrdil, že ‌iPhone‌ 15 Pro nemusí mít fyzický slot pro SIM kartu alespoň v některých zemích a regionech. Jednou překážkou je, že eSIM není dostupná ve všech zemích, takže iPhony prodávané v některých oblastech budou muset i nadále nabízet slot pro SIM kartu. V zemích, kde je k dispozici eSIM, by mohl být volitelný, přičemž spotřebitelé by si stále mohli vybrat verzi se SIM kartou. eSIM podporuje více než 60 zemí, jejichž seznam je k dispozici na webu společnosti Apple.