Minulý měsíc se zaměstnanci společnosti Apple ve Spojených státech začali vracet do svých kanceláří a ukončili tak dvouletou práci z domova, kterou Apple zavedl během pandemie.



Zaměstnanci v místech jako Apple Park a Infinite Loop dostali termín 11. dubna, aby se vrátili do kanceláří. Apple nenutí zaměstnance, aby se vraceli do kanceláře každý den. Zaměstnanci museli do 11. dubna pracovat z kanceláře alespoň jeden den v týdnu, do 2. května alespoň dva dny v týdnu a do 23. května budou muset pracovat osobně alespoň tři dny v týdnu. Od 23. května budou muset být zaměstnanci v kanceláři v pondělí, úterý a čtvrtek, přičemž většina bude moci pracovat na dálku ve středu a pátek.

Nyní skupina zaměstnanců Apple, která vytvořila organizaci „Apple Together“ napsala dopis adresovaný výkonným ředitelům společnosti. V dopise se tvrdí, že Apple narušil komunikaci a zároveň posílil nehybnou strukturu společnosti. Zadruhé tvrdí, že osobní spolupráce prostě není potřeba každý týden nebo každý měsíc. Také uvádí, že dojíždění je  zbytečné plýtvání časem. Další informace najdete v otevřeném dopise „Thoughts on Office-bound Work“.