CleanMyMac X je jeden z nejpopulárnějších nástrojů, který pomáhá zbavit váš Mac nevyžádaných souborů odinstalováním aplikací, mazáním starých souborů a dalšími. 



Dnešní nová aktualizace přidává zcela novou funkci, která vám umožní ovládat a sledovat stav vašeho Macu přímo z lišty nabídek. Nejnovější verze CleanMyMac X je k dispozici zdarma všem uživatelům. MacPaw, společnost stojící za aplikací, říká, že cílem nové funkce je prodloužit životnost Macu přidáním pěti podrobných monitorů. Tyto monitory vám poskytují informace o stavu vašeho Macu, teplotě a procesech.

K dispozici jsou nástroje pro monitorování:

  • Sledování ochrany: Poskytuje rychlé tipy, jak chránit Mac před malwarem a hrozbami.
  • Sledování úložiště a pevného disku: Pomáhá sledovat dostupné úložiště, teplotu, typy dat uložených na disku a velikost souborů, které mohou uživatelé okamžitě vyčistit.
  • Monitorování CPU: Kromě sledování zátěže CPU mohou nyní uživatelé sledovat nejnáročnější aplikace, dobu provozu systému a sledovat neobvyklé výkyvy aktivity.
  • Monitorování RAM: Poskytuje informace o tom, co se děje s RAM počítače, aplikacemi spotřebovávajícími RAM a další.
  • Monitorování baterie: Pomáhá kontrolovat počet nabíjecích cyklů, celkový stav baterie a jak dlouho by trvalo, než bude baterie plně nabitá.

CleanMyMac X si můžete stáhnout z webu MacPaw.