Aplikace Fotky v iOS 16 obsahuje novou funkci, která je navržena tak, aby vám umožnila zkopírovat úpravy z jedné fotky a vložit je na jinou fotku, což je užitečné, pokud máte více fotek, které chcete upravit stejným způsobem.



Chcete-li tuto funkci použít, můžete své úpravy použít na obrázek a poté klepnout na ikonu tří teček v pravém horním rohu‌. Odtud můžete klepnutím na Kopírovat úpravy zkopírovat vše, co bylo na obrázku provedeno. Poté otevřete další fotografii, klepněte na stejnou ikonu se třemi tečkami a zvolte Vložit úpravy a druhý obrázek získá přesně stejné úpravy. Tato funkce je užitečná, pokud máte specifické úpravy, které chcete aplikovat na všechny své snímky, nebo pokud máte několik podobných fotografií.

Dříve vyžadovalo kopírování úprav fotografií tímto způsobem aplikaci třetí strany, ale nyní to lze provést přímo ve výchozí aplikaci ‌Fotky‌. K dispozici je také několik dalších vylepšení aplikace Fotky‌. Existuje možnost vrátit zpět a znovu provést úpravy, takže nemusíte zahodit všechny změny, pokud něco nefunguje, a existuje možnost poprvé seřadit album Lidé podle abecedy.