Apple není mezi zakládajícími členy organizace „metaverse“, do které patří společnosti jako Meta, Microsoft, Sony, Epic Games, Nvidia, Adobe a další, uvádí nová zpráva společnosti Reuters.



Organizace se snaží umožnit komunikaci mezi širokou škálou organizací a společností, aby metaverse poskytla interoperabilitu v reálném světě. Mezi více než 35 zakládajících členů patří 0xSenses, Academy Software Foundation, Adobe, Alibaba, Autodesk, Avataar, Blackshark.ai, CalConnect, Cesium, Daly Realism, Disguise, the Enosema Foundation, ‌Epic Games‌, Express Language Foundation, Huawei, IKEA, John Peddie Research, Khronos, Lamina1, Maxon, Meta, Microsoft, NVIDIA, OpenAR Cloud, Open Geospatial Consortium, Otoy, Perey Research and Consulting, Qualcomm Technologies, Ribose, Sony Interactive Entertainment, Spatial Web Foundation, Unity, VerseMaker, Wayfair, Web3D Consortium, World Wide Web Consortium (W3C) a XR Association.

Apple na seznamu členů chybí, a to i přes velké investice a pokračující práci na více AR/VR zařízeních. Apple se v minulosti výrazně podílel na vytváření standardů, jako je HTML5 pro web. S Intelem vytvořil Thunderbolt a souborový formát „USDZ“ pro trojrozměrný obsah. Nejnověji Apple představil svou účast na vývoji Matter na WWDC 2022, což je nový otevřený standard pro příslušenství pro chytré domácnosti. Apple se do organizace však ještě může připojit.