Apple během keynote WWDC 2022 představil iPadOS 16. Nový operační systém konečně přináší aplikaci Počasí pro iPad, vylepšení multitaskingu a spoustu funkcí dostupných na iOS 16.



Spolupráce je jednou z nových funkcí iPadOS 16. Uživatel může přidávat lidi ke spolupráci v reálném čase na konkrétních aplikacích, jako je sada iWork, Safari a aplikace třetích stran. K dispozici je také funkce Stage Manager, která bude dostupná i na Macu. Automaticky organizuje aplikace a okna, takže přepínání mezi úkoly je rychlé a snadné. Díky tomu mohou uživatelé otevírat aplikace z Docku a vytvářet skupiny aplikací pro rychlejší a flexibilnější multitasking. Stage Manager také přinese podporu externího displeje.

K dispozici je také konečně to, o co uživatelé již dlouho žádali – aplikace Počasí pro iPad.  Stejně jako iOS 16 i iPadOS 16 přináší přepracovanou zamykací obrazovku přidáním widgetů na zamykací obrazovku, galerie tapet a další. Pro ty, kdo používají často aplikaci Zprávy, přináší iPadOS 16 tři hlavní funkce: možnost upravovat zprávy, zrušit odeslání a označit zprávu jako nepřečtenou. K dispozici je také knihovna sdílených fotografií na iCloudu. Aktualizováno bylo také Game Center, nyní můžete vidět, co přátelé hrají, a uvidíte, kdy přátelé překonají vaše nejvyšší skóre.

Zdroj: MacRumors.com, 9to5mac.com