Apple na WWDC 2022, která dnes odstartovala, představil watchOS 9. V dnešním článku si ukážeme, co je vše je nového a na co se můžete těšit, až bude tento operační systém k dispozici.



Nové ciferníky 

K dispozici jsou další komplikace ke stávajícím ciferníkům a také čtyři nové ciferníky:

  • Astronomy
  • Lunar
  • Playtime
  • Metropolitan

Podcasty

Aplikace Podcasty obsahuje nové funkce, včetně možnosti vyhledávat pořady z Apple Watch, přístupu k funkci Listen Now a aplikaci pro děti.

Aplikace Cvičení

Aplikace Cvičení obdržela velkou aktualizací pro sledování cvičení se zónami srdečního tepu při běhu a mnoha dalšími novými funkcemi. K dispozici je také aplikace Cvičení pro všechny uživatele iPhonu – pro její používání nejsou potřeba žádné Apple Watch. Pro triatlonisty nyní aplikace podporuje nový typ cvičení Multisport, který automaticky přepíná mezi libovolnou sekvencí plavání, jízdy na kole a běhu pomocí pohybových senzorů k rozpoznání pohybových vzorců.

Spánek

watchOS 9 vylepšuje sledování spánku pomocí fází spánku (REM, Core, Deep). Pomocí signálů z akcelerometru a snímače srdečního tepu dokážou Apple Watch zjistit, kdy jsou uživatelé v REM, Core nebo hlubokém spánku. Uživatelé uvidí údaje o fázi spánku na Apple Watch v aplikaci Spánek a mohou si zobrazit podrobnější informace, jako je doba spánku, spolu s dalšími metrikami, jako je srdeční frekvence a frekvence dýchání, v grafech srovnání spánku v aplikaci Zdraví na iPhone.

Léky

Léky je nová aplikace pro sledování léků pro iPhone a Apple Watch. Aplikace pomáhá uživatelům spravovat a sledovat jejich léky, vitamíny a doplňky, což jim umožňuje vytvářet seznam léků, nastavovat plány a připomenutí a zobrazovat informace o jejich lécích v aplikaci Zdraví. Aplikace Léky na Apple Watch uživatelům usnadňuje pohodlné a diskrétní sledování léků kdykoli a kdekoli.

Ostatní funkce:

  • Přepracovaná aplikace Kalendář
  • Přístup ke klíčům domů pro děti
  • Editor barev pozadí pro ciferníky
  • Propojení mezi zařízeními mezi Apple Watch a Apple TV