Apple podniká další kroky, aby povzbudil ty, kteří testují nejnovější software, aby odesílali chyby a problémy, se kterými se setkali, aby je bylo možné opravit ještě před vydáním softwaru na podzim.



Apple tento týden představil iOS 16, iPadOS 16, watchOS 9 a macOS Ventura, což jsou hlavní aktualizace pro jejich příslušné platformy. Žádná z aktualizací nebude k dispozici pro veřejnost až do konce letošního podzimu, ale během léta budou vývojáři testovat  software na svých zařízeních. Testování má pomoci vývojářům připravit jejich aplikace na aktualizace a umožňuje společnosti Apple opravit aktualizace a získat zpětnou vazbu před jejich vydáním. Vzhledem k tomu, že software je beta verze, je obvykle plný chyb a problémů. Testeři mohou odesílat problémy, které naleznou, pomocí aplikace Feedback, která je předinstalovaná.

Proces odesílání chyb a zpětné vazby je však někdy komplikovaný a testeři ne vždy zasílají problémy, se kterými se setkají. Nedostatek zpětné vazby ztěžuje společnosti identifikovat a opravovat chyby před vydáním softwaru, ale Apple doufá, že to letos změní. Od ‌iOS 16‌ a iPadOS 16, pokud iPhone nebo iPad zaznamená restartování nebo závažnou celosystémovou chybu, systém automaticky vyzve uživatele k odeslání problému společnosti Apple, včetně všech relevantních protokolů, které by mohl inženýr Applu použít při řešení problému.