Apple dnes vydal novou aktualizaci Safari Technology Preview, experimentálního prohlížeče poprvé představeného v březnu 2016. Apple navrhl ‌Safari Technology Preview‌ k testování funkcí, které mohou být zavedeny do budoucích verzí Safari.



Aktuální vydání ‌Safari Technology Preview‌ je postaveno na aktualizaci Safari 16 a obsahuje funkce přicházející v macOS Ventura. Přidává podporu pro živý text ve videích a obrázcích, nové přístupové klíče, vylepšená rozšíření a další. Nové vydání Safari Technology Preview je kompatibilní s zařízeními se systémem macOS 13 Ventura, na rozdíl od předchozích verzí Safari Technology Preview. Podle společnosti Apple již aktualizace ‌Safari Technology Preview‌ nejsou dostupné pro macOS Big Sur.

Aktualizace ‌Safari Technology Preview‌ je dostupná prostřednictvím mechanismu aktualizace softwaru v předvolbách systému každému, kdo si stáhl prohlížeč. Úplné poznámky k vydání aktualizace jsou k dispozici na webu Safari Technology Preview. Cílem společnosti Apple je získat zpětnou vazbu od vývojářů a uživatelů o procesu vývoje prohlížeče. ‌Safari Technology Preview‌ lze spustit souběžně se stávajícím prohlížečem Safari a přestože je určen pro vývojáře, ke stažení nevyžaduje vývojářský účet.