Očekává se, že Apple představí nový iPad Pro přibližně v září až listopadu 2022. Jelikož už uběhlo několik měsíců, co se o tomto iPadu začalo mluvit, existují některé funkce, které bude s velkou pravděpodobností obsahovat.



Podpora MagSafe

Jednou z klíčových funkcí dostupných na novém MacBooku Pro a na iPhonu je kompatibilita MagSafe. Zdá se, že iPad Pro 2022 by mohl tuto technologii obsahovat. Zatímco se nejprve věřilo, že toto zařízení bude obsahovat celá skleněná záda, zdá se, že tomu tak již není, protože iPad Pro by byl mnohem křehčí a těžší. Podle zdrojů 9to5Mac bude iPad obsahovat větší logo se skleněnou povrchovou úpravou. To by pomohlo přenosu energie přes tablet.

miniLED a LCD displej pro iPad Pro 2022

Když se začaly objevovat zprávy o iPadu Pro 2022, věřilo se, že oba budou mít miniLED displej. Analytici Ross Young a Ming-Chi Kuo nyní uvedli, že menší 11palcový iPad bude mít LCD displej kvůli vysokým výrobním nákladům.

Vylepšená výdrž baterie

Společnost 9to5Mac potvrdila, že Apple pracuje na novém iPadu Pro s větší baterií, protože někteří uživatelé si stěžují, že Magic Keyboard způsobuje nadměrné vybíjení baterie. I když Apple vždy slibuje 10hodinovou výdrž baterie, znamenalo by to, že by tento iPad mohl zvládat náročnější úkoly déle – nebo alespoň při používání společně s Magic Keyboard a Apple Pencil.

Čip M2 

Poté, co Apple všechny překvapil přidáním čipu M1 na iPad Pro, je pravděpodobné, že iPad Pro 2022 bude obsahovat novou verzi tohoto čipu, což by měl být M2. Zdroje společnosti 9to5Mac potvrzují, že tento nový iPad bude obsahovat tento nový čip.