Generální ředitel společnosti Volkswagen Herbert Diess nevěří tomu, že Apple vydá vlastní  vozidlo, a naopak věří, že se společnost místo toho soustředí na software pro vozidla (přes Reuters).



Diess se k tomu vyjádřil na technologické konferenci hub.berlin v Berlíně, kde se Apple zúčastnil také zastoupený viceprezidentkou pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy Lisou Jacksonovou. „Nejsem si jistý, jestli Apple nakonec skutečně vydá vlastní vozidlo,“ řekl a dodal, že věří, že se Apple místo toho zaměří na software pro auta. Tyto poznámky přicházejí několik týdnů poté, co Apple na WWDC 2022 představil novou generaci CarPlay, která obsahuje podporu pro několik velkých displejů, ovládání klimatizace a další.

Apple uvedl, že první vozy podporující nový CarPlay‌ budou oznámeny koncem roku 2023. Přestože Volkswagen nepatří mezi automobilky, které se zavázaly jej implementovat do nových vozů, podporovat jej budou Audi a Porsche. Apple na elektrickém vozidle pracuje již zhruba osm let, ale řada vývojových problémů vedla k otázkám, kdy bude projekt oficiálně představen, pokud vůbec.