Apple tento týden představil iOS 16, který přináší nové funkce, jako je přepracovaná zamykací obrazovka s widgety, rozšířený režim soustředění, vylepšení iMessage, přístupové klíče a další.



Kromě toho iOS 16 přináší také několik nových rozhraní API, včetně jednoho, které umožňuje implementovat funkce vysílačky pro aplikace třetích stran. Nové API se nazývá „Push to Talk“ a v podstatě umožňuje vývojářům přidat vysílačku do svých aplikací pro iOS. Na keynote WWDC 2022 Apple předvedl, jak nové API funguje a jak jej mohou vývojáři implementovat. iOS již umožňuje spouštění zvukových aplikací na pozadí, ale dosud to bylo omezeno na věci, jako jsou běžné hlasové zprávy nebo dokonce zvukový hovor.

Pomocí rozhraní Push to Talk API jsou zvukové zprávy odesílány a přehrávány v reálném čase, a to i na pozadí. Komunikace pomocí vysílačky se objeví v horní části obrazovky, když vám někdo posílá zprávu, a iOS zobrazuje ikonu aplikace a jméno osoby, která s vámi mluví. Po vyslechnutí zprávy máte k dispozici možnosti odpovědět v reálném čase zvukem nebo opustit konverzaci. Push to Talk funguje pro individuální konverzace nebo dokonce skupiny.