macOS Ventura bude vydán pro veřejné testery někdy v říjnu, ale vzhledem k počtu funkcí v macOS Monterey, které byly omezeny na Macy s čipy Apple Silicon, budou majitelé Maců s čipy Intel moci využívat všechny funkce?



Naštěstí to vypadá, že ano. Mnoho hlavních funkcí v macOS Ventura bude k dispozici na Macech s čipy Apple Silicon i Intel. Ve skutečnosti, pokud váš Mac je kompatibilní s macOS Ventura, je relativně málo nových funkcí, které nebudete moci používat.

Živé titulky

‌macOS Ventura‌ obsahuje podporu pro živé titulky u veškerého zvukového obsahu, a to včetně FaceTime, díky kterému můžete během hovorů vidět automaticky přepisované dialogy. Živé titulky budou k dispozici v angličtině a jsou omezeny na iPhone 11 a novější, ‌iPad‌ s A12 Bionic a novější a samozřejmě Mac s čipem Apple Silicon.

Referenční režim se Sidecar

Referenční režim se Sidecar vám umožňuje používat 12,9palcový iPad Pro s displejem Liquid Retina XDR jako sekundární displej vašeho Macu. „Reference“ se týká přesné a konzistentní reprezentace barev v profesionálních pracovních postupech.

Podpora emoji v režimu diktování

V ‌macOS Ventura‌ diktování automaticky propojuje text čárkami, tečkami a otazníky, když mluvíte. Emoji můžete také vložit pouze svým hlasem, ačkoli Apple říká, že tato konkrétní funkce funguje pouze na Macech s čipy ‌M1‌ a novějšími. Diktování je k dispozici v kantonštině (Hong Kong), angličtině (Austrálie, Kanada, Indie, Spojené království, USA), francouzštině (Francie), němčině (Německo), japonštině (Japonsko), mandarínské čínštině (pevninská Čína, Tchaj-wan) a španělštině (Mexiko, Španělsko, USA).