Pokud jste si nainstalovali iOS 16 nebo iPadOS 16 prostřednictvím vývojářského programu společnosti Apple, můžete se rozhodnout chtít přejít na nižší verzi kvůli problémům s chybami nebo stabilitou.



Beta verze hlavních aktualizací softwaru mohou být obvykle chybné, zejména první vydání. Můžete najít aplikace, které nefungují správně, vybíjí baterii a mít problémy s funkcemi, které nedělají to, co mají. Naštěstí můžete svůj iPhone nebo iPad obnovit na předchozí verzi iOS. Pokud jste si před instalací beta verze vytvořili zálohu, můžete beta verzi ‌‌iOS 16‌ odebrat a zálohu obnovit. Pokud jste si neprovedli zálohu, stále můžete přejít na nižší verzi, ale nebudete moci obnovit své zařízení do původního stavu před aktualizací. Pokud jste si současně na Apple Watch nainstalovali watchOS 9, je důležité si uvědomit, že jej nebudete moci používat se svým ‌‌iPhonem‌‌, jakmile se vrátíte zpět na iOS 15.

Jak přejít na nižší verzi systému z iOS 16 nebo iPadOS 16

  • Spusťte Finder na vašem Macu.
  • Připojte svůj ‌iPhone‌ nebo ‌iPad‌ k Macu pomocí Lightning kabelu.
  • Přepněte zařízení do režimu obnovení. Způsob, jak to provést, závisí na vašem zařízení.
  • Zobrazí se dialogové okno s dotazem, zda chcete obnovit své zařízení. Kliknutím na Obnovit vymažete zařízení a nainstalujete nejnovější aktualizaci iOS nebo iPadOS.
  • Počkejte na dokončení procesu obnovení.

Jak vstoupit do režimu obnovení

  • Modely iPadu s Face ID: Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti. Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko pro snížení hlasitosti. Stiskněte a podržte horní tlačítko, dokud se zařízení nezačne restartovat. Pokračujte v držení horního tlačítka, dokud vaše zařízení nepřejde do režimu obnovení.
  • iPhone 8 nebo novější: Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko pro zvýšení hlasitosti. Stiskněte a rychle uvolněte tlačítko pro snížení hlasitosti. Poté stiskněte a podržte boční tlačítko, dokud se nezobrazí obrazovka režimu obnovení.