Martin Nobel zveřejnil video, které ukazuje změny v macOS od roku 1984 do roku 2022. I když je nyní těžké uvěřit, že první hranatý monochromatický grafický systém viděný na začátku videa byl revoluční, když jej Apple poprvé představil.



Operačnímu systému pro Mac je 38 let a za ty roky prošel spoustou změn. Nyní můžete nahlédnout, jak moc se věci změnily, díky 10minutovému videu, které vytvořila společnost Nobel Tech, která se zabývá uživatelským rozhraním pro Mac od systému 0.97 po macOS Ventura. Video ukazuje Finder pro každou verzi a také několik částí každého z nich, jako je nabídka O tomto Macu, Ovládací panel (který byl nakonec přejmenován na Předvolby systému a nyní se ve Ventura nazývá Nastavení systému), Kalkulačka, QuickTime a další.

K dispozici jsou časová razítka pro každý operační systém v popisu videa pro případ, že byste si chtěli přejít na určitou část. Dlouholetí uživatelé si všimnou starých položek, které již neexistují, jako je puzzle s čísly v nabídce Apple, aplikace Font Mover a Scrapbook. Uživatelské rozhraní QuickTime se od své původní implementace změnilo. Ať už jste prožili tyto generace sami, nebo poprvé vidíte macOS z roku 1984 a dále, je to velmi zábavné video, které stojí za shlédnutí.