Minulý týden Mark Gurman z Bloomberg oznámil, že Apple se chystá vydat zcela nový 12palcový MacBook na konci roku 2023 nebo na začátku roku 2024. Gurman uvedl, že není jasné, zda to bude levnější model nebo model vyšší třídy.



V reakci na tuto zprávu Ross Young ze společnosti Display Supply Chain Consultants prozradil, že je v současnosti ohledně vydání 12palcového MacBooku skeptický. Společnost Apple se prý momentálně zaměřuje na vydání MacBooku 13″ a větší. Gurman a Young jsou oba velmi spolehlivými zdroji, pokud jde o budoucí produkty Apple, takže je možné, že 12palcový MacBook je stále v rané fázi vývoje.

Apple také rutinně interně prototypuje širokou škálu produktů a ne vždy jsou vydány, jak zdůraznil Gurman. Young odhalil širokou škálu přesných informací o plánech Apple, jako je displej ProMotion iPhonu 13 Pro, 8,3palcový displej iPadu mini šesté generace, miniLED displeje 14palcového a 16palcového MacBooku Pro s ProMotion, o něco větší 13,6palcový displej nového MacBooku Air a další, takže jeho komentáře stojí za to brát vážně.