Apple v systémech iOS 16, iPadOS 16 a macOS Ventura přepracoval aplikaci Mail a zavedl řadu nových funkcí, které ji více přizpůsobují konkurenčním službám, jako je Gmail. Jednou z těchto nových funkcí je dlouho očekávaná možnost Vrátit zpět odeslání.



Tato funkce vám umožní rychle vrátit odeslání e-mailu, pokud uděláte chybu. Funkce funguje 10 sekund po odeslání e-mailu, takže nemáte moc času změnit názor, pokud chcete zrušit odeslání e-mailu, který jste odeslali. Služba Gmail od Googlu má také funkci vrácení zpět odeslání, ale můžete si upravit dobu zrušení na 5, 10, 20 nebo 30 sekund.

Apple prozatím omezuje funkci na 10 sekund, ale je možné, že společnost v budoucnu přidá další možnosti. Do aplikace Mail přichází několik dalších nových funkcí. Můžete si naplánovat své e-maily do budoucna nebo nechat Mail, aby vám připomněl e-mail, který jste otevřeli, ale zapomněli jste na něj odpovědět. Umožní vám také přesunout odeslané zprávy do horní části vaší doručené pošty, abyste mohli dostávat připomenutí, abyste poslali další zprávu, a může vás upozornit, pokud zapomenete na důležitou část e-mailu, jako je příloha nebo příjemce.