Apple informoval vývojáře v Jižní Koreji, že nyní mohou začít nabízet uživatelům alternativní platební systémy ve svých aplikacích. Ke změně dochází poté, co země schválila zákon, který zakazuje provozovatelům obchodů s aplikacemi vyžadovat od vývojářů, aby používali vlastní systémy nákupu v aplikaci.



Apple říká, že ‌App Store‌ byl navržen tak, aby byl bezpečným a důvěryhodným místem pro objevování a stahování aplikací, ale uvádí, že změna má pouze zajistit, aby společnost dodržovala místní zákony: „Zákon o telekomunikacích v Jižní Koreji byl nedávno aktualizován tak, aby nařizoval, aby aplikace distribuované na trhu s aplikacemi v Jižní Koreji mohly nabízet alternativní možnost zpracování plateb ve svých aplikacích. Vývojáři proto mohou používat StoreKit External Purchase Entitlement.“

„Toto oprávnění umožňuje aplikacím distribuovaným v App Store výhradně v Jižní Koreji poskytovat alternativní možnost plateb v aplikaci. Vývojáři, kteří chtějí i nadále používat systém nákupu společnosti Apple, tak mohou učinit a není potřeba žádná další akce.“ Apple dále upozorňuje vývojáře, že používání tohoto oprávnění způsobí, že některé funkce ‌App Store‌, jako je Ask to Buy a Family Sharing, nebudou pro jejich uživatele dostupné. Důvodem podle Apple je, že platby, které probíhají mimo vlastní platební systém App Store, nelze ověřit.