Společnost Apple dnes předložila své konečné podání v probíhajícím sporu Apple vs. Epic, který se odehrává u odvolacího soudu Spojených států pro devátý obvod. Apple i Epic Games se rozhodly odvolat proti původnímu rozhodnutí, protože žádná společnost nebyla s výsledkem spokojena.



V celém odvolání Apple tvrdil, že ‌Epic Games‌ prohrál první soudní proces kvůli chybné argumentaci a bezprecedentním a nepodloženým obviněním z protisoutěžního chování, nikoli kvůli právní chybě. V dnešním vzájemném odvolání Apple nadále argumentuje proti soudnímu příkazu, který by vyžadoval, aby Apple provedl změny v App Store, aby vývojáři mohli používat jiné platební metody. „Společnost Epic níže nepředložila žádný důkaz, že by někdy utrpěla škodu – ve skutečnosti kvůli ustanovením proti řízení, a v odvolání žádnou neuvádí.“

Apple dále poukazuje na to, že ‌Epic Games‌ ve skutečnosti již nesplňuje zákonný požadavek, protože není vývojářem pro iOS a nemůže být ovlivněn pokyny, které platí pro vývojáře iOS. Na základě informací předložených společnostmi Apple a ‌Epic Games‌ soud stanoví datum, kdy si vyslechneme argumenty. Apple uvedl, že očekává, že rozhodnutí přijde nejdříve v létě 2023, takže do vyřešení právního sporu zbývá ještě nějaký čas. Úplné sdělení společnosti Apple o vzájemném odvolání si můžete přečíst klepnutím zde.