Na akci po práci v Disneylandu obdržela herečka Hannah Rose May na svém iPhonu oznámení, které upozorňovalo, že ji neznámý AirTag dvě hodiny sleduje. O své zkušenosti se podělila na Twitteru.



Jakmile May objevila výstrahu, dokázala jej deaktivovat, než opustila Disneyland. Není však jasné, zda mezi svými věcmi našla AirTag. To se již dříve stalo ve Walt Disney World na Floridě s teenagerkou a její rodinou. Rodina však nikdy nenašla AirTag, pravděpodobně šlo pouze o falešné upozornění. Zatímco pronásledování prostřednictvím AirTagu je vážným problémem, společnost Apple se snaží pronásledování bojovat. Nedávno společnost představila nová opatření, která mají zabránit nežádoucímu sledování.

Například při nastavování nového AirTagu se zobrazí vyskakovací okno s upozorněním na ochranu soukromí, které říká, že zařízení má sledovat věci, nikoli lidi. Vyskakovací okno také uvádí, že orgány činné v trestním řízení mohou požadovat informace spojené s Apple ID vlastníka AirTagu. Také uživatelé zařízení Android mohou dostávat upozornění na neznámý AirTag prostřednictvím aplikace s názvem Tracker Detect, kterou najdete v obchodě Google Play.