Apple dnes oznámil, že rozšiřuje svou nabídku, jak mohou vývojáři propagovat své aplikace v App Store. Apple pomáhá vývojářům rozšířit jejich dosah a usnadňuje objevování toho, co ‌App Store‌ nabízí.



Apple dosud nabízel vývojářům dvě reklamní příležitosti v ‌App Store‌: na kartě Hledat a na stránce s výsledky vyhledávání. Obě umístění reklam byla pro vývojáře obrovským přínosem a podle Apple jim pomohla najít uživatele, kteří by mohli mít zájem o jejich aplikace. Rozšíření reklamních příležitostí v ‌App Store‌ je součástí snah společnosti udržet ‌App Store‌ jako nejlepší místo pro vývojáře k růstu jejich podnikání. Apple Search Ads poskytuje příležitosti pro vývojáře k růstu jejich podnikání. „Stejně jako naše ostatní reklamní nabídky jsou postavena na stejném základě – budou obsahovat pouze obsah z produktových stránek App Store schválených aplikací a budou dodržovat stejně přísné standardy ochrany osobních údajů.“

Reklama bude k dispozici na kartě Dnes – na titulní stránce ‌App Store‌. Vývojáři budou moci propagovat své aplikace přímo vedle redakčního obsahu týmu ‌App Store‌. Reklamy jsou jasně označeny jako reklamy a lze je odlišit od běžných redakčních příběhů ‌App Store‌. Karta Dnes je první karta, která je načtena při otevření aplikace ‌App Store. Druhá reklama bude k dispozici přímo na stránkách aplikace. Reklamy se zobrazí v části „Mohlo by se vám také líbit“ ve spodní části stránky a budou také jasně označeny jako reklamy. Nové reklamy se budou řídit stejnými přísnými pokyny a zásadami, které platí pro všechny platformy a služby společnosti Apple.