Apple vydal novou aktualizaci Safari Technology Preview, experimentálního prohlížeče poprvé představeného v březnu 2016. Apple navrhl ‌Safari Technology Preview‌ k testování funkcí, které mohou být zavedeny do budoucích verzí Safari.



‌Safari Technology Preview‌ 149 obsahuje opravy chyb a vylepšení výkonu pro média, CSS, vykreslování, JavaScript, sdílení obrazovky, webové animace, WebAuthn, webové rozhraní API, zabezpečení a další. Aktuální vydání ‌Safari Technology Preview‌ je postaveno na aktualizaci Safari 16 a zahrnuje funkce přicházejících v macOS Ventura, jako je živý text, přístupové klíče, vylepšení webových rozšíření a další. Nová verze Safari Technology Preview je kompatibilní se zařízeními se systémem macOS 13 Ventura, ale na rozdíl od předchozích verzí Safari Technology Preview již nefunguje s macOS Big Sur.

Aktualizace ‌Safari Technology Preview‌ je dostupná prostřednictvím mechanismu aktualizace softwaru v Předvolbách systému každému, kdo si stáhl prohlížeč. Úplné poznámky k vydání aktualizace jsou k dispozici na webu Safari Technology Preview. Cílem společnosti Apple je získat zpětnou vazbu od vývojářů a uživatelů v procesu vývoje prohlížeče. ‌Safari Technology Preview‌ lze spustit souběžně se stávajícím prohlížečem Safari a přestože je určen pro vývojáře, ke stažení nevyžaduje vývojářský účet.