Podle analytika Ming-Chi Kuo bude iPhone 15 Pro Max jediným iPhonem vydaným v roce 2023, který bude obsahovat periskopickou čočku a nabídne výrazně vylepšený optický zoom.



Zprávy o tom, že iPhone bude obsahovat periskopickou čočku, kolují od začátku roku 2020, kdy Kuo tuto možnost poprvé zmínil. Analytik původně uvedl, že periskopická čočka bude k dispozici na iPhone 14 Pro, ale nedávno své tvrzení upravil a uvedl, že periskopická čočka bude součástí iPhone 15 Pro. Apple v roce 2023 vydá pravděpodobně čtyři modely: 6,1palcový iPhone 15, 6,1palcový iPhone 15 Pro, 6,7palcový iPhone 15 Max a 6,7palcový iPhone 15 Pro Max.

Kuo říká, že nyní věří, že periskopická čočka bude exkluzivní pro 6,7palcový iPhone 15 Pro Max. V periskopickém systému se světlo vstupující do teleobjektivu odráží šikmým zrcadlem směrem k obrazovému snímači fotoaparátu. Změna směru, kterým se světlo šíří, umožňuje delší „složené“ nastavení teleobjektivu uvnitř telefonů, což uživatelům umožňuje další přiblížení bez jakéhokoli rozmazání. Očekává se, že Largan a Genius budou v roce 2023 hlavními dodavateli objektivu.