Zatímco iPhone zatím stále používá Lightning konektor, Apple v posledních letech převádí mnoho svých zařízení na port USB-C. V dnešním článku se podíváme na to, které ze zařízení by mohlo brzy přejít na port USB-C.



Apple nyní nabízí porty USB-C na každém Macu, který aktuálně prodává, od MacBooku Air až po Mac Pro. Mezi další zařízení s portem USB-C patří iPad Pro 2018 a novější, iPad Air 2020 a novější, iPad mini šesté generace, Studio Display a Pro Display XDR. Port USB-C je k dispozici také na klávesnici Magic Keyboard pro iPad, na sluchátkách Beats Flex a na nabíjecích pouzdrech pro Beats Studio Buds a Beats Fit Pro. Zprávy naznačují, že nejméně pět dalších produktů a příslušenství Apple bude také obsahovat port USB-C.

iPhone 15

I když se očekává, že řada iPhone 14 bude obsahovat konektor Lightning, alespoň jeden nový model řady iPhone 15 bude mít port USB-C, jak uvedl analytik Ming-Chi Kuo. Krátce poté, co Kuo tuto informaci sdílel, Mark Gurman z Bloombergu oznámil, že Apple skutečně testuje prototypy iPhonů s porty USB-C.

Levnější iPad

Podle Filipe Espósita a Marka Gurmana Apple plánuje vydat nový levnější iPad s portem USB-C. Apple by mohl vydat iPad 10. generace v září, stejně jako to udělal s posledními třemi generacemi tohoto zařízení.

Nabíjecí pouzdra AirPods

Jakmile budou iPhony obsahovat USB-C, Kuo očekává, že v dohledné době bude obsahovat port USB-C i další příslušenství Apple, včetně nabíjecích pouzder AirPods. Očekává se, že Apple koncem tohoto roku oznámí druhou generaci AirPods Pro, ale zprávy  o tom, zda nové nabíjecí pouzdro bude nadále používat konektor Lightning, byly nejasné.

Baterie MagSafe

Dalším příslušenstvím, u kterého Kuo očekává, že v budoucnu přejde z portu Lightning na USB-C, je baterie MagSafe.

Magic Mouse/Trackpad/klávesnice

Nakonec Kuo očekává, že trojice příslušenství Magic Keyboard, Magic Trackpad a Magic Mouse pro Mac v budoucnu bude obsahovat porty USB-C. Všechna tři příslušenství jsou aktuálně vybavena Lightning konektorem pro nabíjení.