S novými modely Apple Watch Ultra a Apple Watch Series 8, které jsou nyní v rukou zákazníků, přinesl Apple řadu nových chytrých funkcí. Ale je toho mnohem víc, co můžeme očekávat.



Apple má do konce roku připraveno několik dalších funkcí pro majitele Apple Watch Series 8 a ‌Apple Watch Ultra‌, a některé z nich jsou funkcemi watchOS 9, což znamená, že budou fungovat i na starších modelech Apple Watch.

1. Track Detection

Apple brzy představí novou funkci, která automaticky detekuje, když dorazíte na běžeckou trať, a kombinuje data aplikace Mapy s GPS, aby poskytovala přesnější mapu trasy – včetně možnosti vybrat si jízdní pruh – a přesnější metriky tempa a vzdálenosti. Apple říká, že Track Detection bude k dispozici koncem roku v USA prostřednictvím aktualizace softwaru pro Apple Watch Series 4 a novější.

2. Závodní trasa

Nová funkce speciálně pro běžce, Závodní trasa, vám umožňuje závodit proti vašemu nejlepšímu nebo poslednímu výsledku na všech často absolvovaných trasách. Funkce bude k dispozici koncem roku pro Apple Watch Series 4 a novější.

3. Nastavení rodiny – Podpora aplikace Domácnost

K dispozici bude také podpora pro aplikaci Domácnost, která umožní pozvat dítě jako člena k ovládání HomePodů a příslušenství pro chytrou domácnost. Všimněte si, že sdílení ovládání vašeho domova a přijímání oznámení vyžadují domácí centrum a jako domácí centra jsou v iOS 16 podporovány pouze Apple TV a HomePod.

4. Aplikace Oceanic+ (Apple Watch Ultra)

Aplikace Oceanic+, vyvinutá společností Apple ve spojení se společností Huish Outdoors  je potápěčský počítač speciálně navržený pro modely ‌Apple Watch Ultra‌. Jako bezplatná aplikace v App Store bude Oceanic+ obsahovat sledování hloubky (včetně alarmů), sledování GPS, deník (až 12 ponorů), šnorchlování a další. Pro pokročilejší možnosti potápění si uživatelé budou muset zakoupit předplatné.

5. Režim nízké spotřeby (Apple Watch Ultra)

‌Apple Watch Ultra‌ mají nejlepší výdrž baterie ze všech Apple Watch, při běžném používání mohou dosáhnout až 36 hodin. Apple však připravuje nový režim nízké spotřeby, který může prodloužit životnost baterie až na 60 hodin. Apple říká, že tato předpokládaná výdrž baterie je založena na následujícím použití: 15 hodin cvičení, více než 600 kontrol času, 35 minut používání aplikace, 3 minuty hovoru a 15 hodin sledování spánku v průběhu 60 hodin. Funkce bude k dispozici na podzim.