Apple vydal třetí beta verzi watchOS 9.1, tvOS 16.1, iOS 16.1 a iPadOS 16.1 a také devátou beta verzi macOS 13 Ventura pro vývojáře. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 16.1 zavádí podporu pro živé aktivity, interaktivní funkci oznámení, která vám umožní sledovat, co se děje v reálném čase přímo z uzamčené obrazovky a na iPhonu 14 Pro z Dynamic Island. Živé aktivity nelze v současné době používat, protože vývojáři stále musejí aktualizovat své aplikace, aby přidali podporu této funkce. Vývojáři mají přístup k ActivityKit API, aby mohli začít připravovat své aplikace. Aktualizace také zavádí novou funkci Nabíjení čistou energií ve Spojených státech, která je navržena tak, aby zařízení nabíjela, když je k dispozici elektřina s nižšími emisemi uhlíku.

macOS Ventura představuje Stage Manager, novou funkci, která uživatelům Macu umožňuje soustředit se na úkol a zároveň udržovat ostatní aplikace připravené na snadné přepínání mezi úkoly. Aktualizace přidává také funkci Continuity Camera, která je navržena tak, aby vám umožnila používat iPhone jako webovou kameru pro váš Mac. Handoff je nyní k dispozici pro FaceTime, takže můžete libovolně přepojovat hovory mezi ‌iPhonem‌, iPadem a Macem a spoustu dalších funkcí. watchOS 9.1 a tvOS 16.1 obsahuje pravděpodobně drobná vylepšení a opravy chyb.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru

macOS‌:

  • () – Předvolby systémuAktualizace softwaru
Zdroj: MacRumors.com