Když Apple představil iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, mnoho lidí bylo překvapeno jeho inovativní novou funkcí v horní části obrazovky, kterou Apple nazývá „Dynamic Island“.



Obrazové pixely kolem Dynamic Island jej sloučí do jedné oblasti, která mění velikost a tvar tak, aby vyhovovala různým typům výstrah, oznámení a interakcí, čímž se stává jakýmsi informačním centrem. Co ale když zjistíte, že obsah, který se objevuje v Dynamic Island, ruší vaši pozornost, zvláště když se na obrazovce iPhonu snažíte soustředit na něco jiného? Bohužel v současné době neexistuje žádný způsob, jak obsah Dynamic Island přímo zakázat. Pokud vás však jeho animace rozptylují, můžete je zrušit přejetím prstem doleva nebo doprava přes Dynamic Island, aniž by to ovlivnilo související činnost na pozadí.

Pokud se například přehrává album v Apple Music a vy zrušíte zvukovou křivku a grafiku v Dynamic Island, hudba se bude nadále přehrávat na pozadí. Totéž platí, když vypnete časovač – bude stále odpočítávat na pozadí, i když již není na obrazovce vidět. Pokud je Dynamic Island rozdělen na dvě aktivity na pozadí a chcete se jedné nebo obou zbavit, použijte stejné gesto přejetí, aby zmizel. Poté stejným způsobem přejeďte přes zbývající aktivitu, která se táhne přes Dynamic Island. Pokud zrušíte veškerou aktivitu v Dynamic Island, vrátí se výřez do předchozího stavu, takže se budete plně soustředit na to, co je na obrazovce.