Pádové testy a testy odolnosti pravidelně vychází po každém vydání nového iPhonu a iPhone 14 Pro není výjimkou, přičemž YouTubeři podrobují zařízení nejrůznějším testům, aby zjistili, jak si vede v porovnání s konkurenčními smartphony a minulými iPhony.



PhoneBuff sdílel video, kde porovnává ‌iPhone 14 Pro‌ Max a Samsung Galaxy S22 Ultra, aby zjistil, který z nich je odolnější. Oba smartphony mají přední a skleněnou zadní stranu, přičemž Samsung používá Gorilla Glass Victus+ a Apple používá svou technologii Ceramic Shield pro přední stranu a blíže nespecifikované sklo Gorilla Glass na zadní straně. Existuje několik dalších designových rozdílů, včetně rámu z nerezové oceli a ploché hrany pro ‌iPhone 14 Pro‌ Max a hliníku a zakřiveného skla pro Galaxy S22 Ultra, ale sklo je sklo a oba smartphony se poškodily při každém testu pádu.

Při pádovém testu na zadní část se ‌iPhone 14 Pro‌ Max rozbil více než Samsung S22 Ultra, s větším počtem prasklin a poškození čočky fotoaparátu, ale obě zařízení zůstala funkční a displeje nebyly poškozeny. Při zkoušce pádu na roh byly oba rámy odřené, přičemž u Samsungu S22 byly patrnější rýhy. Při testu pádem na displej se obě obrazovky rozbily, ale ‌iPhone 14 Pro‌ Max měl praskliny pouze na jednom rohu, zatímco Samsung S22 Ultra měl praskliny přes celý displej. Technicky ‌iPhone 14 Pro‌ Max v tomto testu vyhrál, ale vzhledem k poškození by stále potřeboval opravu displeje. Jestli se z těchto testů dá něco zjistit, tak to, že sklo se rozbije a žádnému výrobci smartphonů se nepodařilo vyvinout nerozbitné sklo.