iOS 16 je k dispozici jen asi dva týdny a uživatelé si stále stěžují, že aktualizace ovlivňuje výdrž baterie jejich iPhonu. Zatímco dočasné snížení výdrže baterie je po aktualizaci softwaru normální, zdá se, že tentokrát se děje něco jiného, ​​přičemž uživatelé si stěžují i ​​dva týdny poté.



Když aktualizujete svůj iPhone na novou verzi iOS, obvykle dojde k dočasnému ovlivnění výdrže baterie ihned po instalaci aktualizace. Je to proto, že iOS dělá věci na pozadí, jako je přeindexování souborů, fotografií, aplikací a další. Obecně to vede k záplavě stížností na výdrž baterie ihned po vydání nové verze softwaru. Ale jakmile je všechna reindexace na pozadí dokončena, stížnosti obvykle ustoupí. Letos však stížnosti neustoupily a mnoho uživatelů je přesvědčeno, že iOS 16 zcela zničil výdrž baterie jejich iPhonu.

Rychlé vyhledávání na jakékoli sociální síti, včetně Reddit, TikTok a Twitter, zobrazí tisíce stížností od uživatelů. Všichni tito uživatelé říkají, že životnost baterie jejich iPhonu je od instalace iOS 16 snížena. A samozřejmě existuje řada konspiračních teorií o tom, že Apple záměrně snižuje výdrž baterie u starších iPhonů, aby podpořil prodeje řady iPhone 14. Apple zatím nekomentoval tyto obavy uživatelů ohledně výdrže baterie. Společnost vydala iOS 16.0.2 pro veřejnost bez zmínky o zlepšení výdrže baterie. iOS 16.1 je také aktuálně ve fázi testování.