Ještě před oficiálním vydáním nových iPhonů se objevily recenze na ‌iPhone 14, iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max, a i když jsou již všechny tyto modely v prodeji, v dnešním článku se podíváme na to, jak si u recenzentů vedl iPhone 14.



Displej

Displej na standardním ‌iPhonu‌ 14 je téměř totožný s displejem na ‌iPhonu 13‌, přičemž Allison Johnson z The Verge říká, že je to dobrý displej, ale poznamenává, že existují i ​​jiné možnosti nabízející pokročilejší displeje s obnovovací frekvencí 120 Hz za přibližně stejnou cenu. „Je to dobrý displej, ale konkurence je velká. Telefony se systémem Android nabízejí obrazovky s obnovovací frekvencí 120 Hz.“

Výkon

‌iPhone‌ 14 je vybaven stejným čipem A15 Bionic, který obsahuje iPhone 13 Pro a ‌iPhone 13 Pro‌ Max. Ve srovnání s čipem A15 Bionic v loňském standardním ‌iPhonu 13‌ má čip ‌iPhonu‌ 14 jedno další GPU jádro. CNET uvedl, že ‌iPhone‌ 14 je rychlý s plynulými animacemi a bez výpadků výkonu. „iPhone‌ 14 také obsahuje vylepšený vnitřní design, který lépe spravuje teplo a umožňuje uživatelům hrát vysoce náročné hry déle, aniž by se zařízení přehřívalo.“ Engadget uvedl, že zařízení dokázalo zůstat chladné na dotek během hraní a že telefon zůstává schopný, pokud jde o výkon. „iPhone 14 sice používá loňský čip A15 Bionic, ale stále je to schopný telefon, který si drží své místo i proti letošním dražším modelům. Hraní hry Royal Match probíhalo hladce a obecně telefon zůstal na dotek chladný. Když jsem opakovaně testoval autofokus selfie kamery při slabém osvětlení, zahřál se, ale ne nijak dramaticky.“

Životnost baterie

‌iPhone‌ 14 má o něco větší baterii než ‌iPhone 13‌. Apple slibuje až 20 hodin přehrávání videa a až 80 hodin přehrávání zvuku, což je podobné tvrzení jako pro ‌iPhone 13‌ v loňském roce. The Verge uvedl, že při testování skončil ‌iPhone‌ 14 s přibližně 40 % až 50 % baterie, a dodal, že i když je obtížné srovnávat jej s ‌iPhonem 13‌ vzhledem k omezenému testování a různému použití, mělo by to stačit pro většinu uživatelů.

Fotoaparát

Jak přední, tak zadní kamera na ‌iPhone‌ 14 obsahuje některé vylepšení. Na přední straně je zcela nový 12MP fotoaparát s automatickým ostřením. Apple říká, že nový fotoaparát poskytuje až 2x lepší fotografie při slabém osvětlení díky větší cloně. Na zadní straně má ‌iPhone‌ 14 stejný fotoaparát jako ‌iPhone 13‌, ale nyní obsahuje vylepšené hlavní a ultraširokoúhlé objektivy. Nový hlavní fotoaparát má clonu ƒ/1,5, která do každého snímku proniká o 49 % více světla. Hlavní fotoaparát také těží z nového postupu, který Apple nazývá Photonic Engine. Photonic Engine spojuje více pixelů z více úrovní expozice a poskytuje jasnější a živější barvy v situacích se slabým osvětlením.

CNET uvedl, že ‌iPhone‌ 14 pořizuje přijatelné fotografie za špatných světelných podmínek a dobře zvládá detaily. „V mých testech iPhone 14 pořizuje skvělé fotky a videa. Podařilo se mi pořídit krásný snímek, i když nebylo dobré osvětlení. Podívejte se na níže uvedenou fotografii psa, kterého jsem vyfotil v nepříliš světlém interiéru kavárny. Všimněte si, jak dobře iPhone 14 zachycuje detaily v srsti psa. Také to dobře vyfotografovalo akci, i když pes při focení pohyboval hlavou.“ ‌iPhone‌ 14 obsahuje nový režim Akce, který poskytuje stabilizované video. The Verge říká, že režim Akce je navržený pro použití v jasném venkovním světle a poznamenává, že za jakýchkoli jiných podmínek vypadají videa sskvrnitě.

Video recenze

Pokud rádi sledujete videorecenze, můžete se na ně podívat níže: