Zdá se, že mnoho populárních aplikací třetích stran nebylo zcela připraveno na novou technologii fotoaparátu iPhone 14 Pro. Řada uživatelů iPhone 14 Pro nemůže pořizovat snímky a obrázky pomocí aplikací třetích stran, jako jsou Snapchat, TikTok a Instagram.



Mezi problémy, kteří uživatelé mohou zaznamenat patří chvění, chrastění a dokonce i zvuky. Znepokojení uživatelé iPhone 14 Pro navštívili Reddit a Twitter, aby se podělili o své zkušenosti s těmito problémy. Na Redditu jeden uživatel vysvětluje: „Fotoaparát iPhonu 14 Pro se nekontrolovatelně třese, kdykoli otevřu Snapchat nebo použiji fotoaparát pro Instagram. Při používání běžné aplikace fotoaparátu však nenarazím na žádné problémy.“ Další uživatel iPhone 14 Pro říká: „Můj iPhone 14 Pro právě dorazil a když jsem otevřel Snapchat, kamera se hodně třásla a vydávala docela zvláštní mechanický zvuk.“ 

Ostatní uživatelé uvádějí, že viděli podobné problémy s aplikacemi Snapchat, Instagram a TikTok. Několik videí ukazujících tento problém bylo také sdíleno na sociálních sítích. Na videích můžete vidět, jak se fotoaparát iPhone 14 Pro třese v aplikacích třetích stran, zatímco samotný modul fyzického fotoaparátu také vydává jakýsi skřípavý zvuk. Protože tento problém ovlivňuje pouze fotoaparát v aplikacích třetích stran, je to téměř jistě nějaká softwarová chyba. Je pravděpodobné, že tyto aplikace třetích stran nebyly připraveny na změny fotoaparátu iPhone 14 Pro. Zejména by to mohlo být něco, co souvisí s optickou stabilizací obrazu, proto ty chrastivé zvuky, které vydává samotný modul fotoaparátu.