Apple Watch Ultra začaly k zákazníkům přicházet v pátek 23. září. My se v dnešním článku podíváme na to, jak si vedly u recenzentů. Apple Watch Ultra jsou inspirované těmi nejextrémnějšími aktivitami, jako je turistika a potápění a vyznačují se odolným designem.



Mají 49mm titanové pouzdro, větší displej s plochým krytem ze safírového sklíčka, nové řemínky navržené pro venkovní použití, voděodolností až do hloubky 100 metrů, přizpůsobitelné jasně oranžové tlačítko „Akce“, až 60 hodin výdrže baterie a další.

Victoria Song z The Verge:

„Apple Watch Ultra jsou velké, trochu robustní a obsahuje funkce, které průměrný uživatel ve svém každodenním životě nebude potřebovat. Ale jsou skvělé pro víkendové turisty a středně pokročilé sportovce – a velmi lákavé pro lidi, kteří chtějí ty největší a nejodolnější Apple Watch, jaké mohou dostat.“ Song také během týdne testování Apple Watch Ultra řekla, že pravidelně překonávaly inzerovanou 36hodinovou výdrž baterie.

Lexy Savvides zr společnosti CNET:

„Vzhledem k tomu, že 45mm Apple Watch Series 8 z nerezové oceli stojí téměř stejně, myslím, že Apple Watch Ultra jsou celkově lepší, protože získáte další funkce, jako je tlačítko Akce (které jsem si zamiloval), nouzová siréna a další mikrofony pro zvýšení kvality hovoru. Má také konkurenceschopnou cenu s jinými sportovními hodinkami, které mají podobnou titanovou konstrukci a OLED displeje, jako Garmin Epix 2. Baterie Apple Watch Ultra nevydrží tak dlouho a nemají ani zdaleka tolik navigačních funkcí jako Epix 2. Jsou však jednodušší na používání, mají skvělé zdravotní funkce, jako je aplikace EKG a další.“ Savvides poukázal na neschopnost Apple Watch Ultra stahovat offline mapy: „To je něco, co mi na Apple Watch Ultra ve srovnání s jinými sportovními a outdoorovými hodinkami také chybí – možnost stahovat offline mapy do hodinek, když jsem mimo mobilní signál.“

Sofia Pitt z CNBC:

„Kromě větší baterie opravdu oceňuji větší reproduktor. Apple Watch Ultra mají dva reproduktory, které spolupracují, díky čemuž jsou o 40 % hlasitější než Apple Watch Series 8. Hodinky často používám k telefonování, zvláště když vařím. Slyšela jsem rozdíl při používání Apple Watch Ultra ve srovnání s Apple Watch Series 7. I když je tato funkce zamýšlena pro používání v extrémních podmínkách, ocenila jsem ji i pro běžné používání.“

Gareth Beavis z TechRadar:

„Jednou z věcí, které se mi opravdu líbí, je tlačítko Akce, díky kterému je pozastavení tréninku mnohem snazší.“

Pro ty z vás, které máte rádi spíše video recenze, můžete je shlédnout níže: