Nabíjí se váš iPhone 14 nebo iPhone 14 Pro pomaleji než váš starý telefon? Nejlepší způsob rychlého nabíjení je pomocí kabelu Lightning to USB-C a 30wattové nabíječky, buď od společnosti Apple, nebo levnější alternativy třetí strany.



Od Phone 12 již v balení není k dispozici napájecí adaptér. Dřívější modely se dodávaly s 5wattovou nabíječkou; to může být to, co používáte, pokud přecházíte z několik let starého zařízení. Zároveň však kapacita baterie za posledních zhruba pět let dramaticky vzrostla. Pokud tedy používáte starou nabíječku s nižším výkonem, zjistíte, že vaše zařízení se nabíjí výrazně pomalejší než váš starý telefon.

Jaký je nejrychlejší způsob nabíjení iPhone 14?

V balení nových iPhonu je k dispozici kabel Lightning to USB-C. Použití tohoto kabelu – nebo jemu podobného – s 30wattovým adaptérem je nejrychlejší způsob, jak váš iPhone nabít. S 30wattovým adaptérem budete schopni zařízení nabít z 0 % na 50 % zhruba za půl hodiny s rychlým nabíjením. Nabití z 0 % na 100 % bude trvat asi dvě hodiny. Je zřejmé, že pokud nabíjíte přes noc, tento rozdíl v rychlosti vám nemusí vadit. Pokud však chcete co nejrychlejší nabíjení, budete muset zakoupit adaptér s výkonem kolem 30 wattů.

Mohu k nabíjení iPhonu použít nabíječku pro MacBook?

Pokud máte MacBook, který používá USB-C, můžete stejný adaptér použít se svým iPhonem. Nabíjecí adaptér vašeho MacBooku může mít výkon 30 wattů, 67 wattů, 97 wattů nebo více. Váš iPhone však dosáhne maximální rychlosti nabíjení 30 wattů, takže použití nabíječky s vyšším výkonem nezrychlí nabíjení telefonu.

Mohu rychle nabíjet pomocí bezdrátového nabíjení?

Kabelové nabíjení je vždy rychlejší než bezdrátové nabíjení vašeho iPhonu. Pomocí nabíjecí podložky Qi nebo podobného příslušenství můžete svůj iPhone nabíjet bezdrátově výkonem přibližně 7,5 wattu. S nabíječkou Apple MagSafe můžete nabíjecí puk bezpečně připevnit na zadní stranu vašeho iPhonu pomocí magnetického připojení a umožnit rychlejší bezdrátové nabíjení, až 15 wattů. To je však stále výrazně pomalejší než pomocí kabelového nabíjení.

Mohu bezpečně používat své starší kabely a nabíječky?

Ano. Jakákoli kombinace Lightning kabelu a nabíječky je naprosto bezpečná pro použití s ​​vaším iPhonem. Znamená to pouze, že se budete muset smířit s nižší rychlostí nabíjení.