‌‌Apple Watch Ultra‌ lze použít pro potápění do hloubky až 40 metrů a nová aplikace Hloubka je navržena pro různé vodní aktivity, jako je šnorchlování, plavání pod vodou v bazénu a mělké volné potápění.



Aplikace Hloubka může poskytnout informace o teplotě vody, aktuální hloubce, maximální hloubce a také aktuálním čase. Stojí za zmínku, že aplikace Hloubka není potápěčský nástroj jako připravovaná aplikace Oceanic+. Pokud ji tedy používáte v situaci, kdy by její selhání mohlo mít za následek smrt nebo zranění, ujistěte se, že máte sekundární hloubkoměr a časovač nebo hodinky.

Jak používat aplikace Hloubka

Ve výchozím nastavení se aplikace Hloubka otevře automaticky, když se ‌Apple Watch Ultra‌ ponoří do hloubky 1 metru nebo více, nebo můžete relaci zahájit ručně otevřením aplikace. Když se otevře aplikace Hloubka, zapne se funkce Water Lock, aby se zabránilo jakémukoli náhodnému vstupu na obrazovku nebo pomocí digitální korunky. Z tohoto důvodu, pokud chcete zaznamenat cvičení, jako je plavání na otevřené vodě, otevřete aplikaci Cvičení a nastavte jej dříve, než se ponoříte do vody‌. Až budete hotovi, stisknutím a podržením digitální korunky vypněte vodní zámek a ukončete relaci. Obrazovka se odemkne a zazní série tónů, které vyčistí veškerou vodu, která zůstane v reproduktoru hodinek. Poté se zobrazí souhrn, který ukazuje, jak dlouho jste strávili pod vodou, maximální hloubku a rozsah teplot vody. Můžete také vidět teplotu a hloubku vody na časové ose v aplikaci Zdraví, ale ne ostatní metriky.

Jak zakázat automatické spouštění aplikace Hloubka

  • Spusťte aplikaci Nastavení na ‌Apple Watch Ultra‌.
  • Klepněte na Obecné a poté na Automatické spuštění.
  • V části Při ponoření vypněte přepínač vedle možnosti Automatické spuštění aplikace.

Jak změnit měrné jednotky aplikace Hloubka

  • Spusťte aplikaci Nastavení na ‌Apple Watch Ultra‌.
  • Klepněte na Hloubka.
  • Vyberte Stopy nebo Metry pro hloubku a Fahrenheita nebo Celsia pro teplotu.

Aplikace Depth funguje do maximální hloubky 130 stop (40 metrů). Pokud se dostanete pod tuto hloubku, obrazovka zežloutne a některé funkce mohou přestat fungovat nebo mohou fungovat přerušovaně.