Uživatel Apple Watch Series 7 zveřejnil svůj příběh poté, co se jeho zařízení přehřálo a nakonec explodovalo. Na případ byl upozorněn Apple a společnost potvrdila, že bude vyšetřovat, co se stalo.



V rozhovoru s 9to5Mac tento uživatel Apple Watch vysvětlil, že je měl na sobě, když si všiml, že jsou mnohem teplejší než obvykle. Poté zjistil, že zadní strana Apple Watch praskla a watchOS zobrazoval varování o nutnosti je vypnout kvůli teplotě. Poté okamžitě zavolal podporu Apple, aby vysvětlil situaci. Po tomto hovoru nebylo poskytnuto žádné řešení ani rada, pouze pokyny, aby se nedotýkal hodinek, dokud se mu společnost neozve. Následujícího rána se však situace ještě více vyhrotila. Uživatel se probudil a zjistil, že Apple Watch jsou na dotek ještě teplejší a teplo rozbilo displej zařízení. Když uživatel zvedl Apple Watch, aby pořídil snímky a poslal je společnosti Apple, okamžitě začaly vydávat „praskavé zvuky“.

Zařízení pak „explodovalo“, právě když je vyhazoval z okna. Hodinky zanechaly na pohovce uživatele stopy po spálení. Nakonec také navštívil pohotovost kvůli obavám z otravy olovem, ale je důležité si uvědomit, že Apple Watch ve skutečnosti neobsahují dostatek olova, aby skutečně způsobily otravu. Poté se znovu obrátil na Apple, aby poskytl aktuální informace o situaci. Bylo mu řečeno, že případ bude „nejvyšší prioritou“ a do příštího pondělí obdrží aktualizaci. Až dnes se mu však ozval Apple. Společnost zajistila vyzvednutí zásilky a uvedla, že Apple Watch bere do svých laboratoří k dalšímu testování. Níže si můžete prohlédnout několik videí a obrázků ze situace. Pozor: Video není vhodné pro osoby citlivé na světlo.