Apple oslavil dosažení milníku 100 milionů skladeb na Apple Music a vyjádřil se ke dvěma oblastem, kde pracuje na vylepšení služby. Apple dnes uvedl všechny novinky v tiskové zprávě.



„Po 21 letech od vydání iTunes a původního iPodu jsme se dostali z 1 000 skladeb ve vaší kapse na 100 000x více. Je to fenomenální růst podle jakékoli metriky. Celá historie, současnost a budoucnost hudby je na dosah ruky. Více hudby, než můžete poslouchat za celý život. Více hudby než na jakékoli jiné platformě. Prostě největší sbírka hudby v jakémkoli formátu. Sto milionů skladeb — to je číslo, které bude dále růst. Ale je to víc než jen číslo, které představuje něco mnohem významnějšího – je to posun v podnikání v oblasti tvorby a distribuce hudby za poslední dvě desetiletí.“

„Ještě v 60. letech vycházelo každý rok jen 5000 nových alb. Dnes kdekoli na světě, ve 167 zemích a regionech na Apple Music, může každý umělec napsat a nahrát skladbu a vydat ji globálně. Každý den více než 20 000 zpěváků a skladatelů dodává do Apple Music nové skladby – skladby, díky nimž je náš katalog ještě lepší, než byl den předtím. Sto milionů skladeb je důkazem toho, že Apple Music je místo, kde každý, dokonce i nový umělec tvořící hudbu ze své ložnice, může mít velký hit.“ Při pohledu do budoucnosti Newman poukázal na dvě oblasti, na které se v budoucnu zaměří na zlepšení ‌Apple Music‌, počínaje funkcí, která řídí algoritmy doporučení.