Apple vydal 5. beta verzi tvOS 16.1, iOS 16.1, 6. beta verzi iPadOS 16.1 a 11. beta verzi macOS 13 Ventura pro vývojáře. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak je můžete nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 16.1 zavádí podporu pro živé aktivity, interaktivní funkci oznámení, která vám umožní sledovat, co se děje v reálném čase přímo z uzamčené obrazovky a na iPhonu 14 Pro z Dynamic Island. Živé aktivity nelze v současné době používat, protože vývojáři stále musejí aktualizovat své aplikace, aby přidali podporu této funkce. Vývojáři mají přístup k ActivityKit API, aby mohli začít připravovat své aplikace. Aktualizace také zavádí novou funkci Nabíjení čistou energií ve Spojených státech, která je navržena tak, aby zařízení nabíjela, když je k dispozici elektřina s nižšími emisemi uhlíku. iPadOS 16‌ rozšiřuje funkci Stage Manager na iPad Pro 2018 a 2020.

macOS Ventura představuje Stage Manager, novou funkci, která uživatelům umožňuje soustředit se na úkol. Aktualizace přidává také funkci Continuity Camera, která je navržena tak, aby vám umožnila používat iPhone jako webovou kameru pro váš Mac. Handoff je nyní k dispozici pro FaceTime, takže můžete libovolně přepojovat hovory mezi ‌iPhonem‌, iPadem a Macem. Zprávy iMessage můžete označit jako nepřečtené, zrušit odeslání a SharePlay nyní funguje také v aplikaci Zprávy. Aplikace Mail podporuje plánování a vracení e-mailů po dobu až 10 sekund po jejich odeslání a na Macu jsou nyní k dispozici aplikace Počasí a Hodiny.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

tvOS:

  • Nastavení > Systém > Aktualizace softwaru

Zdroj: MacRumors.com