Apple vydal novu beta verzi watchOS 9.1, iOS 16.1 a iPadOS 16.1 pro vývojáře. My se v dnešním článku podíváme na to, co je nové a jak tyto beta verze můžete nainstalovat na vaše zařízení.



iOS 16.1 zavádí podporu pro živé aktivity, interaktivní funkci oznámení, která vám umožní sledovat, co se děje v reálném čase přímo z uzamčené obrazovky a na iPhonu 14 Pro z Dynamic Island. Živé aktivity nelze v současné době používat, protože vývojáři stále musejí aktualizovat své aplikace, aby přidali podporu této funkce. Vývojáři mají přístup k ActivityKit API, aby mohli začít připravovat své aplikace. Aktualizace také zavádí novou funkci Nabíjení čistou energií ve Spojených státech, která je navržena tak, aby zařízení nabíjela, když je k dispozici elektřina s nižšími emisemi uhlíku. watchOS 9.1 obsahuje pravděpodobně drobná vylepšení a opravy chyb.

iOS a iPadOS:

  • Nastavení > Obecné > Aktualizace softwaru

watchOS:

  • Aplikace Watch v iPhonu: Moje hodinky > Obecné > Aktualizace softwaru (Apple Watch musí být připojeny k nabíječce a mít minimálně 50% baterie a v dosahu iPhonu).

Zdroj: MacRumors.com