Apple Watch často pomáhají lidem odhalit srdeční onemocnění nebo dokonce zachránit jejich životy díky funkcím, jako je detekce pádu a detekce autonehody. Tentokrát však dokázaly zachránit 12letou dívku a objevily rakovinu dříve, než bylo příliš pozdě.



Jak uvádí Hour Detroit, Imani Miles, 12letá dívka, a Jessica Kitchen, její matka, nyní vidí Apple Watch jako více než jen doplněk. Je to proto, že podle Kitchen Apple Watch náhle začaly upozorňovat na abnormálně vysoké srdeční frekvence. „To je opravdu zvláštní, protože se to nikdy předtím nestalo,“ řekla. Po neustálém varování se Kitchen rozhodla vzít svou dceru do nemocnice. Tam Imani musela podstoupit operaci slepého střeva – ale tím příběh neskončil. Lékaři si všimli nádoru v jejím slepém střevě, který se podle nich „u dětí vyskytuje jen zřídka“.

Po dalším vyšetření bylo zjištěno, že rakovina se již rozšířila do dalších částí těla. Poté musela Imani znovu podstoupit operaci k odstranění rakoviny, ale naštěstí vše dobře dopadlo. Kitchen ve zprávě řekla, že by pravděpodobně čekala déle, než by se Imani dostala do nemocnice, nebýt Apple Watch. Toto delší čekání se však dívce mohlo stát osudným. „Kdyby ty hodinky neměla, mohlo to být mnohem horší,“ řekla Kitchen.