Craig Federighi a Greg Joswiak na konferenci Tech Live Wall Street Journal hovořili o široké škále témat, včetně portu USB-C na iPhonu, proč iPadOS stále neobsahuje aplikaci Kalkulačka, iMessage pro Android a další.



EU nutí mnoho společností, aby přešly u svých zařízení na port USB-C, včetně ‌iPhonu‌ a AirPods, do konce roku 2024. Nové pravidlo bude mít přímý dopad na Apple, který stále používá Lightning konektor na ‌iPhonu a AirPods. Při dnešní konferenci Joswiak řekl, že Apple bude muset vyhovět novému pravidlu, čímž nepřímo potvrdil, že ‌iPhone‌ v budoucnu přejde na port USB-C. Zprávy naznačují, že Apple testuje USB-C na modelech iPhone 15 určených k vydání příští rok na podzim. Federighi a Joswiak hovořili o tempu inovací‌, včetně toho, zda se chytré telefony staly nudnými či nikoli a zda ‌je nutné vydávat nové iPhony každý rok. „Lidé jsou z nových iPhonů velmi nadšení,“ řekl Joswiak a zmínil nové funkce na iPhonu 14 Pro, včetně nového 48megapixelového fotoaparátu a Dynamic Island.

„Vždy máme spoustu věcí, které chceme představit,“ řekl Federighi. „Na věcech pracujeme roky a věříme, že existuje řada věcí, které našim zákazníkům pomohou.“ Když mluvil o tom, proč iPadOS stále neobsahuje aplikaci Kalkulačka, Joswiak řekl: „Je jich spoustu. Přejděte do App Store.“ „Používám aplikace třetích stran,“ pokračoval, když ho Joanna Stern z Wall Street Journal vyzvala k tomu, co tito dva manažeři dělají, když chtějí něco vypočítat na svých iPadech. Během svého rozhovoru Federighi a Joswiak hovořili také o přechodu na čipy Apple Silicon, postoji Applu k soukromí a návratu Applu k osobní práci a kontroverzi kolem toho. Celých rozhovor lze sledovat prostřednictvím živého přenosu na twitterovém účtu Wall Street Journal.