Dr. Thomas Ficho při vyprávění svého příběhu pro NBC Chicago nejenže připisuje zásluhy Apple Watch Series 5 za záchranu jeho života, ale také vysvětluje, proč všem svým pacientům doporučuje Apple Watch.



Dr. Ficho měl na sobě své Apple Watch Series 5, zatímco umýval cihly na straně svého domu. Aby se dostal výš, rozhodl se jako schůdek použít kryt na okno. Ale jakmile na něj stoupl, kryt sklouzl a on spadl do sklepní studny a ztratil vědomí. Poté se na Apple Watch spustila funkce detekce pádu a jménem Dr. Ficha zavolala záchrannou službu. Po třech až pěti minutách Ficho řekl, že byl schopen vylézt ze studny sám. Když to udělal, na jeho trávníku stál policista z Glenview. Strážník se ho zeptal, zda je v pořádku nebo potřebuje záchranáře.

Ficho řekl „ne“, ale zeptal se policisty, jak ví, že potřebuje pomoc. Důstojník ukázal na Fichovy hodinky. Dr. Ficho říká, že většina jeho pacientů je starší a mnoho z nich je starších 60 let. Z toho důvodu všem říká, že by si měli zakoupit Apple Watch. „Vzpomněl si na pacientku, která vylezla ze sprchy, upadla v koupelně, zlomila si kyčel a nemohla vstát. Její tělo bylo nalezeno o tři dny později. Jediné, co potřebovala, byly Apple Watch,“ řekl Ficho a přál si, aby ta technologie v té době existovala.