iOS 16 obsahuje novou funkci, která vám umožní vidět a ovládat obrazovku Apple Watch ze spárovaného iPhonu. Pokračujte ve čtení, abyste se naučili, jak ji používat. Postup je velmi jednoduchý.



‌iOS 16‌ využívá k použití této funkce bezdrátový protokol AirPlay. Díky této funkci můžete na svém ‌iPhonu‌ používat dotykové nebo asistenční funkce, jako je hlasové ovládání a další. Chcete-li začít používat zrcadlení Apple Watch, budete potřebovat Apple Watch Series 6 nebo novější se systémem watchOS 9 a spárovaný ‌iPhone‌ se systémem ‌iOS 16‌.

Jak používat zrcadlení Apple Watch

  • Na svém ‌iPhonu‌ spusťte aplikaci Nastavení.
  • Přejděte dolů a klepněte na Zpřístupnění.
  • V části Mobilita a motorika klepněte na Zrcadlení Apple Watch.
  • Zapněte přepínač vedle možnosti Zrcadlení Apple Watch.

Po provedení posledního kroku se na obrazovce vašeho ‌iPhonu‌ objeví grafické znázornění vašich Apple Watch, zatímco kolem ciferníku Apple Watch se objeví modrý obrys, který značí, že je povoleno zrcadlení. Nyní budete moci ovládat své Apple Watch pomocí obrázku, který se zobrazí na vašem ‌iPhonu‌. Můžete dokonce klepnout na boční tlačítko a přejetím korunkou Digital Crown napodobit stejné akce, jaké byste prováděli na svých hodinkách. Až skončíte, jednoduše klepněte na X v pravém horním rohu karty Apple Watch na vašem ‌iPhonu‌.