V květnu analytik Ming-Chi Kuo tvrdil, že nová Apple TV bude vydána v druhé polovině roku 2022. Minulý měsíc Mark Gurman z Bloomberg také řekl, že vydání nové Apple TV se blíží a mohla by být vydána ještě letos.



V dnešním článku se zaměříme na to, co by mohla nabízet a na co bychom se mohli těšit.

  • Rychlejší čip: Gurman řekl, že nová Apple TV bude vybavena čipem A14 Bionic, který se také nachází ve všech modelech iPhone 12 a iPadu Air čtvrté generace. Nový čip povede k rychlejšímu výkonu napříč aplikacemi a hrami ve srovnání se současnou Apple TV 4K s čipem A12 Bionic.
  • Zvýšená RAM: Další Apple TV bude mít také zvýšenou 4 GB RAM, oproti 3 GB v současné Apple TV 4K, podle Gurmana. Zvýšení paměti by přispělo k rychlejšímu výkonu a citlivosti.
  • Nová verze ovladače Apple TV Remote: V beta verzi iOS 16 byly objeveny odkazy na novou a nevydanou verzi ovladače Apple TV Remote. Není jasné, jaké nové funkce by aktualizovaný dálkový ovladač měl, ale mnoho zákazníků doufá v integraci čipu U1 pro podporu sítě Find My.
  • Nižší cena: Nová Apple TV bude podle Kua také levnější.

Gurman se domnívá, že Apple letos v říjnu neuspořádá žádnou keynote, takže nová Apple TV bude pravděpodobně oznámena tiskovou zprávou, pokud bude vydána v roce 2022.