Nový iPad desáté generace je vybaven pomalejším portem USB-C ve srovnání s nejnovějšími modely iPadu Pro, iPadu Air a iPadu mini. Jak je uvedeno v recenzi, kterou vydala společnost The Verge, port USB-C zařízení je omezen na rychlost USB 2.0 až 480 Mb/s pro přenos dat.



To znamená, že i když je iPad 10. generace vybaven portem USB-C, má stejnou rychlost přenosu dat jako iPad deváté generace s portem Lightning. Všechny ostatní modely iPadu s porty USB-C mají rychlejší přenos dat. Modely iPadu Pro s čipem M1 a novější jsou kompatibilní s Thunderbolt 3 pro přenos dat rychlostí až 40 Gb/s, iPad Air páté generace je schopen přenášet data rychlostí až 10 Gb/s a iPad Air čtvrté generace a nejnovější iPad mini rychlostí až 5 Gb/s.

Apple na stránce technických specifikací nového iPadu nezmiňuje pomalejší port USB-C, ale nezávisle bylo potvrzeno, že zařízení je omezeno na rychlosti USB 2.0. Toto omezení nemusí většinu zákazníků ovlivnit, ale stále je to důležitá informace, která může nasměrovat některé zákazníky, kteří spoléhají na rychlejší kabelové přenosy, k zakoupení iPadu mini nebo iPadu Air. AirDrop je také možností pro rychlejší bezdrátové přenosy. Mezi klíčové nové funkce iPadu 10. generace patří větší 10,9palcový displej s tenčími rámečky, plochými okraji, čip A14 Bionic, port USB-C a další.