Za pár týdnů Apple vydá iOS 16.1 pro veřejnost, což je první velká aktualizace operačního systému iOS 16 od jeho vydání v září. V dnešním článku se podíváme na to, jaké nové funkce tato aktualizaci přinese.



Živé aktivity

Živé aktivity jsou novým typem interaktivních oznámení, které mohou dynamicky zobrazovat informace z aplikací v reálném čase, aniž by bylo nutné aplikaci přímo otevírat. U iPhone 14 Pro‌ a iPhone 14 Pro Max jsou živé aktivity také integrovány do ‌Dynamic Island‌, což uživatelům umožňuje vidět informace z aplikací v reálném čase, když používají svůj telefon. Živé aktivity se také zobrazují na uzamčené obrazovce.

Přepracovaný indikátor baterie

Přes léto přidal Apple do stavového řádku u iPhonů se zářezem ukazatel procenta baterie. Počáteční verze obsahovala ikonu baterie, která zůstala vizuálně plná, bez ohledu na skutečné nabití ‌iPhonu‌. V iOS 16.1 Apple mění chování ikony baterie tak, aby přesně odrážela úroveň nabití iPhonu, když je zobrazeno procento. iOS 16.1 také rozšiřuje indikátor baterie na více zařízení, včetně iPhone 12 mini a iPhone 13 mini.

Služba Fitness+ na iPhonu

Počínaje iOS 16.1 si uživatelé budou moci předplatit a používat službu Fitness+, aniž by potřebovali Apple Watch. Služba Fitness+ obsahuje široký katalog cvičebních videí a programů s různými trenéry.

Nabíjení čistou energií
iOS 16.1 obsahuje novou možnost nabíjení čistou energií, která selektivně nabíjí ‌iPhone‌, když je k dispozici elektřina s nižšími emisemi uhlíku, ve snaze poskytnout ekologičtější metodu nabíjení. Apple říká, že ‌‌iPhone‌ se stále plně nabije, než bude potřeba na základě každodenní rutiny uživatele, a tuto funkci lze v případě potřeby vypnout.

Předem stáhnout obsah v aplikaci

iOS 16.1 přidává nový přepínač pro aplikace stažené z App Store, které mohou automaticky spouštět nově stažené aplikace na pozadí a stahovat obsah před jejich prvním spuštěním. Nový přepínač má uživatelům zrychlit zahájení používání aplikace ihned po stažení bez čekání na načtení obsahu v aplikaci.