Poptávka po iPhone 14 Pro byla podle údajů Trendforce mnohem vyšší, než Apple očekával. Všechny dosavadní zprávy poukazují na silnou poptávku po řadě iPhone 14, se shodným názorem, že modely „Pro“ se prodávají obzvláště dobře.



Apple požádal Foxconn, aby zvýšil výrobu iPhone 14 Pro o 10 %, podle nejnovějšího průzkumu analytika Ming-Chi Kuo. Tato analýza přichází poté, co další zpráva uvedla, že modely „Pro“ se prodávají lépe než levné verze. To také potvrzuje fakt, že modely iPhone 14 Pro jsou široce nedostupné a levnější modely jsou stále k dispozici k zakoupení. Stejné zprávy naznačují, že iPhone 14 Plus byl nejméně oblíbeným modelem v sestavě.

Trendforce se dívá na data z dodavatelského řetězce společnosti Apple, aby posoudil výrobní poměry mezi čtyřmi modely v letošní řadě, a souhlasí s tím, že poptávka po iPhone 14 Pro je mnohem vyšší, než Apple předpokládal. Společnost původně řekla svým dodavatelům, aby iPhone 14 Pro a iPhone 14 Pro Max měl celkem 50 % výrobní kapacity, ale zdá se, že od té doby Apple výrobní kapacitu zvýšil na 60 %. Trendforce však neočekává, že Apple zůstane imunní vůči opatrnějším spotřebitelským výdajům, ale domnívá se, že to neovlivní společnost až do prvního čtvrtletí roku 2023.