První beta verze tvOS 16.2, která byla tento týden vydána pro vývojáře, zpřístupňuje funkci pro rozpoznávání hlasu Siri na Apple TV. Nová funkce umožňuje Siri rozpoznat váš hlas a přepnout na váš uživatelský profil Apple TV.



Může přehrávat hudbu a poskytovat personalizovaná doporučení pro videa s podporou až šesti členů rodiny. Tato funkce bude dostupná pro všechny uživatele, až bude tvOS 16.2 vydán koncem tohoto roku – pravděpodobně v prosinci. Jak poznamenal šéfredaktor Screen Times Sigmund Judge, je možné propojit váš hlasový profil Siri z vašeho iPhonu nebo iPadu s vaší Apple TV. Judge sdílel náhled funkce na Twitteru, ale v beta verzi ještě není plně funkční.

 

Apple začátkem tohoto týdne vydal tvOS 16.1 s novým kompaktním rozhraním Siri a přidal podporu pro hlasové příkazy „Hey Siri“ přes AirPods na Apple TV. Nová Apple TV, která byla minulý týden vydána obsahuje několik nových funkcí, včetně čipu A15 Bionic, podpory videa HDR10+ v kompatibilních aplikacích, až 128GB úložiště, nový ovladač Apple TV Remote s portem USB-C pro nabíjení a další.