Mateřská společnost Cydia SaurikIT podala odvolání k americkému odvolacímu soudu pro devátý obvod poté, co americký okresní soudce Yvonne Gonzalez Rogers minulý měsíc zamítl antimonopolní žalobu společnosti proti Apple.



SaurikIT dobrovolně požádal o zamítnutí případu, aby odvolací proces mohl začít u vyššího soudu. SaurikIT zažaloval Apple na konci roku 2020 a tvrdil, že společnost má nelegální monopol na distribuci aplikací pro iOS, protože App Store je jediným autorizovaným obchodem, kde si uživatelé mohou stahovat aplikace pro iPhone a iPad. Stížnost také tvrdila, že Apple se důsledně snažil vyřadit alternativní obchody s aplikacemi, včetně Cydie.

Cydia byla spuštěna na začátku roku 2008, měsíce před App Store. Aplikace umožňuje uživatelům, kteří mají jailbreak iPhonu nebo iPadu, instalovat aplikace mimo App Store, stejně jako motivy a vylepšení, které přizpůsobují vzhled a funkce iOS. Například dlouho předtím, než Apple představil Ovládací centrum na iPhonu, byla na Cydii dostupná aplikace nazvaná SBSettings, která nabízela podobnou funkci. SaurikIT vlastní Jay Freeman, který je jedním z několika vývojářů, které v posledních letech žalovali Apple za údajné antimonopolní chování týkající se App Store.