Apple dnes oznámil, že umělci a kapely si nyní mohou přizpůsobit svou profilovou stránku v Apple Music pomocí vlastního životopisu a možnosti přidat své rodné město, datum narození nebo rok založení a další.



Umělci mohou také rychle přidávat texty ke svým písním. Apple sdílel podrobnosti o možnostech přizpůsobení a dalších nových funkcích přidaných do platformy Apple Music for Artists v e-mailovém oznámení:

  • Profil – Nová sekce Artist Profile umožňuje umělcům spojit se s fanoušky svými vlastními slovy. Umělci mohou odpovědět na řadu krátkých otázek, aby vytvořili vlastní biografii, která se zobrazí na stránce interpreta v Apple Music. Umělci mohou také volitelně přidat své rodné město (nebo místo původu u kapel), datum narození (nebo rok založení u kapel) a identifikovat členy kapely, spolupracovníky a další.
  • Texty – Texty se staly nedílnou součástí Apple Music. Umělci nyní mohou přidat texty svých písní, aby se objevily vedle jejich hudby v Apple Music, aby si fanoušci mohli přečíst slova. Přidávání textů je stejně snadné jako kopírování a vkládání formátovaných textů.
  • Účet – Vybudování skvělého týmu je součástí úspěchu každého umělce. Nová oprávnění v sekci Účet (dříve Spravovat) poskytují umělcům snadný způsob, jak ovládat, kdo má přístup k jejich profilu, aby se jejich tým mohl vrhnout do akce a udržovat obsah nový a aktuální. Umělci mohou také jednotlivcům ve svém týmu přidělovat různé role, specifikovat administrátory, analytiky a editory profilů.
  • Statistiky – Statistiky jsou nyní na jediném, snadno přístupném místě. Umělci mohou sledovat počet přehrávání, průměrné denní posluchače, nákupy skladeb iTunes a Shazamy. Inteligentní statistiky a podrobné analýzy pomáhají umělcům plánovat  data turné a další aktivity, jako je tvorba reklamního zboží.

Apple Music for Artists je k dispozici všem interpretům a poskytuje statistiky, jako je počet streamů, které skladba nebo album obdrželo, průměrný denní počet posluchačů, prodeje v iTunes Store, data z aplikace Shazam a další. Umělci si mohou zaregistrovat účet na artist.apple.com.