WhatsApp v loňském roce představil novou funkci, která uživatelům umožňuje posílat fotografie a videa, která po jejich otevření zmizí, podobně jako to můžete dělat v aplikacích jako Snapchat a Instagram.



Nyní chce společnost tuto funkci posunout ještě dále, tentokrát blokuje snímky obrazovky a záznamy obrazovky pro obrázky a videa, které jsou poslány pomocí funkce „Zobrazit jednou“. Jak poznamenal WABetaInfo, který je známý tím, že zdůrazňuje nové funkce, nejnovější beta verze aplikace WhatsApp dostupná na TestFlight pro uživatele iPhone blokuje snímky obrazovky a záznamy obrazovky pro obsah odeslaný pomocí možnosti „Zobrazit jednou“.

Pokud se někdo pokusí pořídit snímek obrazovky, WhatsApp nyní zobrazí zprávu, že záznam byl zablokován pro větší soukromí. Jak ukazuje WABetaInfo, konečný snímek obrazovky nebo záznam obrazovky také zobrazí toto upozornění místo skutečného obsahu, což chrání uživatele, který obrázek nebo video odeslal. Nová funkce je dostupná pro uživatele, kteří používají WhatsApp beta 22.21.0.71 (sestavení 405622068).